Wat kost reclame op de bus?

Bussen bewegen en dat beweegt adverteerders weer om dit vervoersmiddel als reclame object in te zetten uiteraard. Bussen zie je overal in de stad, maar ook op snelwegen en hoofdwegen in Nederland. En het belangrijkste: reclame op bus kan zowel regionaal als landelijk, dus voor ieder budget is een mooie bus campagne mogelijk.

Hoe kun je adverteren op de bus?

Je kunt voor jouw busreclame kiezen uit verschillende bestickeringsvormen. Denk aan Side Vue, Basic Vue, Back Vue, Clear Vue en Full Vue. Klinkt hip he? Wat dit betekent is dat je op

de achterkant van de bus tot ook de bovenkant en een gedeelte van of de gehele zijkant kunt volhangen met reclame op de bus.

Reclame op bus kosten voorbeeld

Een nationale bus reclame van 2 weken met meest simpele bestickering aan de zijkant kost u al gauw meer dan € 75.000,- voor 600 bussen. U krijgt daarvoor wel een bereik van bijna 10 miljoen Nederlanders, potentieel. Deze bus reclame kosten kunnen uiteraard nog verder oplopen wanneer u kiest voor een volledige bestickering op de bus.

Bus reclame voordelen

Bus reclame kent vele voordelen. Ten eerste het bereik, in een paar weken tijd zijn miljoenen Nederlanders te bereiken, en busreclame maakt meer impact dan stilstaande buitenreclame, claimt men. Reclame op bussen is ook zeer geschikt voor openingen, opendagen, acties en evenementen, omdat er in een korte tijd veel mensen worden bereikt in de gewenste regio.

Busreclame nadelen

Natuurlijk, ieder voordeel heeft zijn nadeel zei een beroemde voetballer ooit. Met reclame op de bus is dat niet anders. Zo is busreclame een vluchtig medium. Daarom moet je zorgen dat jouw boodsschap kort en krachtig is. Denk aan een simpele website naam bijvoorbeeld!

Hoeveel bereik genereert reclame op de bus?

Volgens onderzoek van de Ruimtelijke Ordening van Amsterdam moet je denken aan de volgende cijfers (pre-corona, uiteraard). 400.000 reizigers per dag, waarvan 62% tussen 18 en 45 jaar is. 57% is vrouw, 44% werkt en 22% studeert. Dit alles levert iedere dag meer dan 200.000 contacten in potentie op. De gemiddelde reistijd is ongeveer 10 minuten.